onsdag den 14. oktober 2009

Polenta

Polenta er godt tilbehør og kan laves i mange varianter, det ses ofte i det Spanske, Toscanske og Græske køkken, i forskellige varianter.
Polenta er en grød der er lavet groft sagt på majsmel og vand, ganske enkelt.
Det laves lidt ligesom havregrød, men man kan aldrig helt regne med mængden af vand, også alt efter hvad det skal bruges til.
Man kan komme alverdens krydderier/krydderurter i det giver kun smag.

Når jeg laver polenta bruger jeg altid
3/4 fint majsmel
1/4 grov majsmel
salt
en god smagsfuld ost evt. Talegio, Ricotta, Parmesan. (igen efter rettens smag)
vand

En god polenta skal altid koge i mindst 18-20 min.
Det er en meget god basisopskrift.

Så alt efter hvad det skal bruges til kommes der krydderurter/krydderier i.
Lad den enten koge til en grødlignende tilstand så den kan bruges i stedet for kartofler, ris eller pasta.

Hvis polentaen koges mere fast kan den presses, og skæres ud når den er kølet af, og derefter ristes eller grilles, det gør den mere spændende og eksotisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar