fredag den 23. oktober 2009

Bearnaisesauce

4 Pers.

6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. estragoneddike, (alm. hvidvinseddike kan også bruges.)
300 g. smeltet smør
estragon tørret eller frisk hakket
salt og peber

Pisk æggeblommer og eddike til en let luftig hvid masse, over lidt varme, den må ikke blive varmere end man kan ha' sin lillefinger i, hvis det bliver for varmt skiller det, stil den evt. ved siden af kogepladen, hæld forsigtig det smeltede lune smør i og pisk kraftigt, når passende konsistens er nået, tages saucen fra varmen, smages til med salt, peber og estragon. Husk at en ægte bearnaise ikke må koges og skal serveres straks, den vil aldrig blive lige så varm som en knorr, men smager meget bedre. :)

Tip: Hvis saucen skulle nå at skille lidt så prøv evt. at red den ved at komme 2-3 isterninger i og pisk kraftigt

Se evt. indlagte optagelse under etikken, det jeg spiser

Ingen kommentarer:

Send en kommentar