tirsdag den 13. oktober 2009

Fiskefond

½ liter

300 g. Fiskeben
2 dl. Hvidvin
5 dl. Vand
3 Løg
4 Gulerødder
Toppe fra forårsløg/porre
½ citron
Laurbærblade
Hel hvid peber

Kog hvidvinen ned på fiskebenene så du ca. har 1 dl. tilbage, kom vandet på sammen med urterne og 2-3 laurbærblade samt lidt hvid peber på, og lad den koge op, skru ned for den med det samme, den koger op, (fonden bliver bitter hvis den koger med fiskeben). lad den stå lige under kogepunktet i 15-20 min smag på den jævnligt, så du er sikker på den ikke bliver bitter, kom evt. salt i, men ellers vent med at kom salt i, til retten den skal bruges til skal smages til.

Sigt fonden og den er klar til brug, eller nedfrysning.

Fiskefond kan evt. bruges til: supper, braiseret fisk, saucer og bechamel til en fiskelasagne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar