onsdag den 7. april 2010

Onsdagens aftensmad

I aften var vegetar aften, efter vi har lavet madplanen blev vi enige om der skulle være en fiskeaften og en vegetaraften i ugens løb, og i dag startede vi så ud med vegetaraftenen.
Vi blev utroligt positivt overrasket og mætte :)
Det er svampebøffer, ovnstegte kartofler og marineret pastinaksalat.
Svampebøfferne før de blev bagt/stegt

Da de var færdige

De marinerede pastinakker på babysalat

Lige et billede af bordet med de ovnstegte kartofler

Svampebøffer 12 stk.

1 gulerod

½ porre (det hvide)

200 g. champignon

2 æg

1 dl. rasp

2½ dl. græsk yoghurt

salt og peber.

Hak porre og gulerod meget fint evt. i små tern, blancher dem til de lige er møre(meget hurtigt), køl det af og "vrid" det for væde. Hak champignon meget fint og vend derefter alle ingredienser sammen, form dem som frikadeller og læg dem i et smurt ildfastfad og kom dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 25 min.

Kom evt. også persille, løg, cayennepeber i.

Marineret pastinaksalat:

2 pastinakker skåret i tern og blancheret til de er møre.

Til marinaden:

oliven

soltørrede tomater

olivenolie

citronskal

Det hele blev blendet med en stavblender og vendt sammen med de kolde blancherede pastinakker. Ved servering lagde jeg babysalat i bunden.

Rigtig lækker aftensmad, helt sikkert en ret der bliver gentaget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar