tirsdag den 9. februar 2010

Spaghetti cabonara

En god spaghetti cabonara uden al den fløde og æg.

Lav en bechamel/opbagning på baconfedtet.

skær bacon i tern og steg dem sprøde i en gryde, tag dem op af fedtet når de er sprøde og kom mel på, kom så mælk i i stedet for fløde. Det er lige så lækkert og smager fantastisk hvis det bare bliver krydret ordentligt med salt og peber.

Kog pastaen til den er al dente og vend i saucen, sammen med friskrevet parmasan.
Pynt med baconternene, flager af parmesan og friskhakket purløg.

Det er selfølgelig ikke en fedtfattig ret, det er en ordentlig kaloriebombe, men den er lettere end hvis det skulle være med fløde og æggeblommer.

Hvis man vil gøre den rigtig fedtfattig må man gå på kompromis med smagen. Man kan f.eks. lade være med at bruge fedtet fra baconen, og så bare koge mælk op og jævne med maizena og vende sin pasta i, evt. grovpasta, droppe parmasanen, og nøjes med bacon og purløg. Det vil aldrig være det samme, men nogle sover
måske bedre om natten velvidende at de ikke har spist for fedt.

Det er en tung ret og man bliver hurtigt overmæt hvis man spiser for hurtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar