søndag den 7. februar 2010

Bulgur/bulgurssalater

Bulgur er en god og nærende erstatning for pasta eller ris, det er også dejligt at spise noget nyt en gang i mellem.
Bulgur skal koges i ca. 15 min med masse af salt og også gerne andre krydderrier, de smager nemlig ikke af så meget kogt for sig selv.
De kan bruges både som en kold salat eller varm salat, man kan også lave en bulgursrisotto.

Som kold salat: kog bulguren og køl den af. Bland salaten som ved enhver anden pasta, ris eller -kartoffelsalat, med en masse dejlige grøntsager, krydderurter og/eller dressinger.
Det smager super skønt vendt med rapsolie, citron/limesaft og en frisk krydderurt.

Som varm salat: mens man koger bulguren, kan man skære f.eks. rød peber, løg, porre, forårsløg, squash og/eller broccoli i små tern/stykker og svitse af i en gryde med salt og peber og vende med den varme bulgur når den er kogt.

Bulgursrisotto: Svits f.eks. løg og peberfrugt af i en gryde kom bulguren i gryden med hvidvin og vand så det dækker sammen med salt kog bulguren og hold øje med den, evt. kom mere vand på, vandet skal koge af, men bulguren skal self. være kogt så kom evt. vand på af flere gange, når bulguren er kogt kommes der en masse revet parmesan og smør i så den klæber sammen.
Kan serveres til kylling, fisk, oksekød og svinekød.

Hvis man vil lave risottoen som en god helhedsret kan man komme skaldyr i den.
Den kan også laves som en god vegetarret.
Det ligger meget tungt.
Kan blandes med alle slags grøntsager og krydderurter.
Det er en meget god og anderledes slags tilbehør til mad, som er nem at lave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar