søndag den 22. november 2009

Syltede rødbeder

2 glas

6 rødbeder
½ l. edikke
½ l. vand
½ l. sukker
laurbærblade
hel sort peber

Kog rødbederne indtil de er møre i vand, kom under rindende koldt vand så kan du lige "smutte" dem ud af skrælden (ligesom mandler).
Mens rødbederne koger hæld da alle ingredienserne i en gryde og kog sammen, smag på væden og kom evt. mere sukker eller edikke i alt efter hvordan i kan lide det.
Skær rødbederne i skiver og kom i sylteglassene, hæld derefter væden på og lad det køle lidt ned før låget kommes på. Sæt glassene i køleskab og lad dem sylte i mindst 2 døgn før de spises.

Tips: Kom evt. flere krydderier i lagen eks. stjerneanis, enebær eller appelsinsskal.

Samme syltelage bruges til agurkesalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar