søndag den 22. november 2009

Hjemmelavet fedtfri sylte.

Vi havde en julefrokost her i familien i går lørdag, så i onsdags lavede jeg min speccialitet i følge familien, nemlig sylte. Dertil hører der jo rødbeder så det valgte jeg også at sylte selv i år.Opsrkiften på sylte.
Nok til 20 pers.

800 g. svinekæber (kan fås ved slagtere)
2 røde æbler (cox orange)
3 bl. husblas
2 gulerødder
2 pastinakker
3 laurbærblade
hel sort peber
salt
3 spsk. dijonsennep

Svinekæberne kommes i en gryde og dækkes med vand, gulerødder og pastinakker skrælles og kommes i gryden med laurbærblade, salt og sort peber. Det koger indtil kødet er mørt og nærmest falder fra hinanden, skal småsimre i cs. 2 timer, når færdigt sigtes 4 dl. af væsken fra, men det er vigtigt at gemme den, kødet kommes i en skål, gulerødder, pastinakker, laurbær og peber pilles fra, det skal ikke bruges.
Kødet røres med sennep og vendes med æblerne som er skåret i bittesmå tern med skræl, farven er flot i sylten.
Husblassen kommes i en skål med koldt vand i mellemtiden, og ligger i 3 min, derefter smeltes den over vandbad og vendes i væden, som kæberne har kogt i, og hældes på kødet og røres godt til en ensartet masse. (Se billedet øverst).
Når dette er gjort skal den presses, enten i en rigtig presse, f.eks en rullepølsepresse eller den kan kommes i en rugbrødsform og presses med noget tungt.
Skal stå på køl i mindst 2 døgn.

Tips: Husk at kom sylten i en pose så det ikke væsker ud over det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar