onsdag den 11. november 2009

Grønkål

Ugens yngling i denne uge er grønkål.
Ved det er længe siden sidst men har ikke rigtigt haft noget jeg bare elskede at kigge på og arbejde med.

Grønkål er en fantastisk grøn ting :) det er helt fantastisk i stuvninger til medister og hvide kartofler, men i en salat som den æble/grønkålssalat vi havde på, på job i tirsdags er også helt fantastisk.
Den skal plukkes i mindre stykker, ikke noget med at skære i den, pluk den, husk også at tag den af den grove stilk den har den er ikke så lækker at spise. Kom den i spilkogene saltet vand og tag den op igen med det samme og køl den hurtigt af. Alt efter om det er i en salat hvor den skla være kold, som lun server den med det samme. Kog den aldrig i smadder det er simpelthen så synd for den, den mister al dens vitaminer, flotte grønne farve og smagen som jo er vigtigst.
Håber det giver lyst til at lege lidt med den kære grøntsag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar