Jeg havde nogle pastinakker og diverse i overs fra i tirsdags, og havde taget kylling op fra fryseren, så jeg lavede en dejlig pastinakpuré, med stegt kyllingebryst, halve stegte tomater, dampede forårsløg og grønne bønner.
Dejlig mættende og sund aftensmad, som bare smager himmelsk.
Opskriften på Pastinakpuré: 4 pastinakker
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl. hvidvin (kan udelades)
1 terning hønseboullon.
vand
Pastinakker, løg og hvidløg skæres groft ud, og svitses hurtigt af i en gryde, hvidvinen kommes på sammen med terningen og dette koger ned til ca. halvdelen, vandet kommes på og det hele koger så det er mørt. Kommes i en blender eller stavblendes, til ensartet lind puré, smages til med salt og peber.
smagen er en anelse speciel, sød og kraftig på samme tid, jeg elsker det, men kæresten mente ikke det var en af hans nye livretter.
Tips: hvis pureen er blevet for "våd" så kan det "koges" væk, hvis i varmer den igennem, og holder øje med den, så kan det lade sig gøre.
Det er ikke meningen det skal ligne kartoffelmos.
Mange laver puré med en masse mælk, fløde eller smør, her laver jeg den på vand og terninger, selvfølgelig er der en smagsforskel, men det er et super godt alternativ til billige penge og en sund kost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar